Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
2016-09-10 | Nordby, Denmark Fanø Marathon

Her skal jeg have en ny tekst
Fanø Marathon 2015

 

Det er første gang, at der afholdes marathon på Fanø, og det er derfor med stor glæde, at vi udbyder Fanø Marathon 2015.  Ønsker du at være en af de første og sammen med andre opleve Fanø, som udover at være på UNESCO’s verdensarvliste i Nationalparken Vadehavet også har sin helt egen DNA? Løbet byder på panoramaudsigt og en unik natur, og du vil undervejs komme til at føle dig ydmyg over for en smuk og storslået natur, når du oplever at strand, himmel og hav går ud i ét. Vi vil gøre os umage for at give dig en god oplevelse fra start til slut

 

Vores interesse for at udbyde Fanø Marathon, er Jespers flere års erfaring og glæde ved løb og vores fælles interesse for naturen og oplevelser. Jesper har løbet adskillige løbmarathon løb – helt præcist 343 løb, 24 & 48 timers løb, 100 km, orienteringsløb og andre ultraløb i og uden for Danmark samt ultra  både i og uden for Danmark. Han har DM medaljer, og har vundet flere løb. Men det er ikke dét, som betyder noget. Det er oplevelserne og det sociale fællesskab som er vigtig og hans motto er: ”Man skal aldrig løb hurtigere end at man kan snakke”, men det ændrer ikke på, at han er hurtig og stabil. Han løber med hjertet, og besidder i den grad dét, som vi kalder ”Fanø genet”. Hvis det har interesse kan I se Jespers løbe CV på løbets hjemmeside under formål.

Hvorfor Fanø?
Årsagen til at vi har valgt Fanø, er at Jesper er født og vokset op på Fanø og det løbenetværk som Jesper har fået, har flere gange forespurgt om vi ikke kunne lave et løb på Fanø. I forbindelse med, at jeg læste projektleder uddannelsen i efteråret 2014, begyndte jeg at planlægge Fanø Marathon.

Formål

”I alt hvad vi gør, gør vi altid vores bedste”. Kvalitet er den røde tråd. Formålet med Fanø Marathon 2015 handler om mere end ét løb:

En god løbsoplevelse. Ikke mere, men bedre
Først og fremmeste vil vi give løberne en god løbsoplevelse med en flot og varieret rute. Én lang rute (42,195 km), som viser naturen og giver en fornemmelse af Fanøs kultur. Men for os handler det ikke kun om et løb, det handler om kvalitet og passion for det vi laver. Vi ønsker derfor at give løberne én samlet oplevelse. Ikke mere, men bedre. Vi ønsker bl.a. at løberne får ”et bid af Fanø”.


Det sociale fællesskab. Den gode stemning - et socialt ansvar.
Som Jesper altid siger og som han er kendt for blandt løberne, er ”man skal ikke løbe hurtigere end at man kan snakke”. Og Jesper har også flere gange vinket farvel til en placering og i stedet prioriteret, at hjælpe en anden løber med sin PR (personlig rekord) eller ”forære” en anden løber oplevelsen af at vinde.  Modsat andre professionelle løb, er vi i personlig kontakt med løberne. Det har vist sig at være en god investering, da vi allerede inden løbet har skabt en god stemning. Som noget særligt kan jeg også nævne det store antal tilmeldte kvinder. Jesper vil under løbet sørge for at hjælpe løbere, som får det lidt svært samt bidrage til den gode stemning under løbet.
 

For at udbrede budskabet om fælles oplevelser, fællesskab og mangfoldighed, har vi indgået et samarbejde med Ventilen, som er en frivillig organisation for unge mellem 15-25 år, der føler sig ensomme. Enten fordi de er ene eller fordi de oplever, at de ikke hører til. Det er vores overbevisning, at ensomhed er unødvendigt. Der er ven til alle, og der er plads til alle. Mangfoldigheden gør livet lidt sjovere. Det handler om at være glad.  Mød 21 årige Caper og 2 andre fantastiske frivillige fra Ventilen til løbet, hvor de vil stå og passe ét depot. Vi ved, at fællesskab er motivationen hos mange løbere og frivillige hjælpere, og derfor var det oplagt, at involvere Ventilen. 

Ventilen er en frivillig organisation med hovedkontor i København, der hjælper ensomme unge til at finde en vej ind i fællesskabet. Alle tilbud er drevet af unge frivillige, der sørger for at det er trygt og hyggeligt at deltage.  Vær med til at gøre en indsats overfor ensomhed blandt unge - Støt Ventilen.


Udbrede kendskabet til Nationalparken Vadehavet og Fanøs DNA
Når vi skriver, at vi ønsker at udbrede kendskabet til Nationalparken Vadehavet, handler det ikke kun om Fanø – det handler også om Esbjerg, Tjæreborg og hele det område, hvor vi bor. I dag hører man stadig ”Det lugter at fisk i Esbjerg” og vi hørte det så sent som i torsdag, hvor vi talte med en indretningsarkitekt i København, mens vi gik rundt i hendes butik. Vi har et område, som vi skal være stolte af. Det skal vises frem!


Sponsorer
Tempo Spar Fanø, Kosan Gas a/s, Danibo, Færgen, Super Brugsen Nordby, Rindby Supermarked, Slagter Christiansen, Fanø Laks, 32Gi, Zebla, Tjæreborg Handelscenter og Skechers som I forvejen sponsorer Jesper.


Alle vores sponsorer bidrager til at opfylde målene om ”ikke mere, men bedre”  og ”En god samlet oplevelse”. 

 

Den gode oplevelse hele vejen rundt

Da det jo handler om Fanø og kvalitet hele vejen rundt, har vi fundet en lokal speaker. En speaker som undervejs vil fortælle om Fanø og om de spændende løbere, der har tilmeldt sig Fanø Marathon.


Hjælpere
Alle vores hjælpere er familie og venner eller andre, som gerne vil være med til, at gøre løbet til en succes. En succes for alle. En god dag sammen med andre.

 

Med venlig hilsen

Familien Jensen
Marathon Event Vadehavet