Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
2024-04-20 | Cigánd, Hungary Nagy Bodrogköz Töltés-túra

Kedves Bringások!

Egy egészen különleges teljesítménytúrát ajánlunk a figyelmetekbe.
A különlegessége hogy 3 folyó gátján halad és két országot érint.
A Tisza, Bodrog és a Latorca folyók mellett halad az útvonal.
A start és Cél helyszíne: Bodrogközi Múzeumporta, Cigánd,
Az útvonal hossza : kB. 170 km
https://www.strava.com/activities/8742855119
A Kisvárda és Környéke Bringások SE első alkalommal, hirdeti meg a Nagy bodrogköz töltés-túra ( NBT )kerékpáros teljesítménytúráját és gravel versenyét amely Cigánd SE Természetjáró és Bringa Club és Cigánd Város Önkormányzatának segítségével jött létre .
Nagy értékű nyeremény és értékes meglepetéssel várunk benneteket .
Start időpontja : 07:00
A nevezési díjak:
A FULL Verseny csomag ára 15.000 Ft
Ez tartalmazza a reggelit, korlátlan kávé,tea és szendvics fogyasztással, frissítőponton teljes értékű frissítést( iso, cola, sör, kávé, szendvics, ) menetközbeni szervízlehetőség beérkezéskor befutóérem, emléklap, meleg vacsora.
Sör, kávé tea ,üdítők .korlátlanul.
50-30-20 eFt értékben kapnak a dobogósok Ortlieb vásárlási utalványt.
Ezenkívűl a rajtszám egyben "tombola " is a végén sorsolunk és akár ingyenes nevezést lehet nyerni a következő ilyen rendezvényünkre sok más ajándékon kívűl.
Március 31-ig lehet majd ezen az áron nevezni, aki később nevez annak jóval magasabb a nevezési díj.
A HALF TÚRA csomag ára 5.000 Ft, ebben egy kávé és reggeli frissítés , frissítőponton víz és Iso .
Befutó után opcionális vacsora (2eFt) és emléklap a teljesítésről.
Ez a túra verzió, itt nincs díjazás sem .

Az útvonalon Alsóbereckinél található Bodrog hídnál lesz frissítő pont ahol lehet majd enni ,inni .
Aki igényt tart rá válogathat finom sörök, borok között is és vendégünk egy korsó sörre vagy egy nagy pohár fröccsre is 🙂
A tavasznak köszönhetően ilyenkor mutatja a környék legszebb arcát.
Az útvonal különlegessége hogy 3 folyó gátján halad és két országot érint , a háttérhez pedig a Kárpátok és a Zemplén ad gyönyörű hátteret
A gravel verseny dobogósai 50-30-15 eFt értékű Ortlieb vásárlási utalványt nyernek amit a Vinibike Service-nél válthatnak be .
A kihívásra olyan érdeklődőket várunk, akik már sikeresen próbára tették magukat egy-egy hosszabb 100-200 km-es egynapos túrán és határaikat tovább feszegetnék, új egynapos egyéni rekordot döntenének meg.
Emellett várjuk azokat kerékpárosokat akik kedvelik extrém távokat .
A túrázókat sem hagyjuk élmények nélkül ,számukra több alternatívát kínálunk. Lehet menni rövid távot Sárospatakig majd onnan közúton vissza,de akár a teljes távon is elindulhatnak túra jelleggel.
A túra leírása:

A teljesítménytúra alacsony forgalmú közúton, illetve kiváló minőségű gátakon halad a Bodrogköz legszebb tájait bemutatva.
A gátakon változó a burkolat, aszfalttól egészen a kátyús kavicsig minden előfordul 🙂
FONTOS : Személyazonosításra alkalmas igazolvány is kötelező a határátlépés miatt,
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
Habár technikai értelemben a túra továbbra is önellátó, a rendezvény rendelkezik hivatalos szerviz partnerrel!
A nyíregyházi Vinibike Service szerelője , a mezőnnyel együtt haladva egész nap teljes körű szolgáltatást biztosít, akinek elérhetőségét a rajtcsomagban is meg fogjátok kapni a „szerviz ügyelet” kártyán .
A javításhoz szükséges időt (hívástól a javítás végéig) nem számítjuk bele a szintidőbe, azt leigazolja a szervizelést végző partnerünk. Az igazolást le kell adni célban! A helyszínen számla ellenében tudjátok kifizetni a költségeket (netbank, készpénz).
A fejlesztést abból a célból vezettük hogy a javítható műszaki meghibásodás ne gátolja a sikeres teljesítést.
A részvétel feltételei:
A túra és verseny teljesítésére csak a meghirdetett időpontban van lehetőség.
Kísérő kerékpáros TILOS, kísérő kocsi megengedett.
Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.
14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.
MTB , gravel ,CX és Trekking kerékpár az engedélyezett valamint kikötés, hogy a jármű kizárólag emberi erő által haladhat.
A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza:
- sorsoláson való részvétel
-oklevél és érem (sikeres teljesítés esetén),
-túrakártya, frissítés
-rajtszám
-sör és kajajegy
-szervízlehetőség
A túra önellátó jellegű, a nevezési díj frissítést csak részben tartalmaz, arról a résztvevőnek kell gondoskodni.
A sportrendezvényen való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a túrázó rendelkezzen a teljesítéshez szükséges állóképességgel, erőnléttel, továbbá a kerékpár műszaki állapota megfelelő legyen. A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!
A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Fejvédő használata kötelező! A KRESZ szabályainak megfelelően, első és hátsó lámpa, fényvisszaverő (láthatósági) mellény használata sötétedés után és rossz látási viszonyok között kötelező! Ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.
A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás és a túrakártya érvényesítése kötelező.
A túrát minden időjárási körülmények között megrendezzük. Az esetben, ha a kedvezőtlen időjárás már veszélyezteti a túrázók biztonságos, balesetmentes közlekedését, új időpontot hirdetünk. Amennyiben az új időpont nem felel meg, úgy a befizetett nevezési díjat egy későbbi rendezvényre történő jelentkezésnél jóváírjuk.
A túrán a megadott GPX a mérvadó!!!
A befutó után minden résztvevőtől elvárjuk hogy a rögzített útvonalát arra alkalmas alkalmazásba feltöltse és kétség esetén be is mutassa a szervezőknek !!!
Esetleges sérülést, illetve a túra feladását a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk! Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat (ha mégis megoldhatatlan technikai gondod akad, a megadott telefonszámokon értesítsd a szervezőket!)
A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videófelvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.
Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban a kkbbringasok@gmail.com elérhetőségen felteheted.

Figyelem!
A rendezvényen , kizárólag érvényes (befizetett) nevezéssel rendelkező állhat rajthoz! A rajtszám használata kötelező, TILOS a kísérő kerékpáros a rajtnál és később a mezőnyben! Kísérő kocsi megengedett a mezőny mögött mennyiben a KRESZ megengedi !! A gátak nagy többségén TILOS autóval közlekedni !!
Rekordszámú meglepetéssel várunk mindenkit szeretettel!
A kiváló hangulatú bringás élményt, a csodás panorámával kápráztató útvonalat garantáljuk