Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
19.05.2024 | Veliko Trojstvo, Croatia BILOgravel Challenge Series 2024

BILOgravel Challenge Series 2024

BILOgravel / naturagravel / DAgravel

DAgravel 2024

Mjesto održavanja: Papuk, Daruvar, Petrov vrh

Vrsta: Gravel Challenge, rekreativna utrka

Datum i vrijeme održavanja: nedjelja, 15.9.2024., start 10.00

Opis staze

Treći i posljednji izazov BILOgravel serije u 2024. počet će kod planinarskog doma pod Petrovim vrhom na Papuku. (POZOR! Prilaz iz središta Daruvara, kroz Vinograde – navigacije vole poslati krivim putom uz kamenolom.) Podloga je gravel izuzev 6 km asfalta. Prikladni su gravel (gume min 37mm) i MTB bicikli.

Crvena staza (80 km / 1610 m)

Bit će označena crvenim strelicama. Nakon krivudavih hupsera ispod Petrovog vrha, spušta se prema Gornjim i Donjim Borkima, začinjeno jednim usponom za zagrijavanje. Slijedi 7 km spusta, pa skreće lijevo uz rijeku Bijelu uz koju vodi do prve feed-zone. Tu se odvaja od PLAVE i ZELENE i skreće na dugi uspon do prijevoja između Malog i Velikog Javornika s kojeg juri natrag prema rijeci gdje će se spojiti s PLAVOM i ponovo uz rijeku doći do najljepšeg i najvišeg dijela DAgravela. Nakon vrtoglavog spusta kroz jelovu šumu, kod druge feed-zone spojit će se sve staze i zajedno lagano penjati do posljednjih 6 km koji izvuku svu preostalu snagu.

Plava staza (68 km / 1240 m)

Bit će označena plavim strelicama. Od Petrovog vrha do cementare (najniže točke DAgravela) skoro je neprekidni spust uz nešto hupsera za razbijanje dosade, a potom uživanje u bicikliranju kroz šumu uz rijeku, skoro do njenog izvora i dalje, skoro neprekinuti uspon od 180 do 660 mnm (najviše točke DAgravela). Nekoliko km prije druge feed-zone PLAVA se odvaja od ZELENE i spaja sa CRVENOM (vidi gore!).

Zelena staza (47 km / 930 m)

Bit će označena zelenim strelicama. Vozi s PLAVOM skoro do druge feed-zone gdje se na kratko (za ZELENU) razdvajaju prije nego se sve tri ponovo spoje (vidi gore!). Prekrasna lagana vožnja šumama Papuka začinjena je tek na kraju jer ozbiljniji usponi čekaju tek u posljednjih 10 kilometara.

Na stazi će biti postavljene 2 feed-zone. Prva nakon 30 km CRVENE, odnosno 26 km PLAVE i ZELENE staze, a druga na 65 km CRVENE, odnosno 53 km PLAVE i 32 km ZELENE staze.

Pravo nastupa

Pravo nastupa imaju svi od navršenih 16 godina (maloljetnici uz potpisanu suglasnost roditelja/staratelja).

Kategorije po stazama

  • Žene apsolutno
  • Muški apsolutno
  • E-bike žene apsolutno (SAMO PLAVA STAZA)
  • E-bike muški apsolutno (SAMO PLAVA STAZA)

Prijave i startnina

Rok DAgravel Serija
do 31/3/24 25 € 60 €
do 5/5/24 30 € 72 €
do 19/5/24 30 € 84 €
do 1/9/24 30 € -
do 15/9/24 35 € -

Prijave su otvorene do popune mjesta, online na bpmtravel.eu/dagravel. Broj sudionika je ograničen na ukupno 100 u svim kategorijama zajedno. Promjena staze moguća je kod registracije prije starta.

Startni paket

Svim sudionicima osiguravamo BILOgravel Challenge Series majicu i paket sponzora, vodu i okrjepu (na feed-zonama) za vrijeme, te ručak nakon Challenge-a i Finisher medalju. Startnina uključuje trasiranje, pripremu i obilježavanje staze, te pomoć na stazi u nuždi.

Registracija

Na označenom štandu uz samu lokaciju na startu, na dan izazova, od 8:30 do 9:45 sati.

Start i cilj Challenge-a

START za sve staze je u 10 sati. Cilj je na istom mjestu kao i start. NEMA VREMENSKOG OGRANIČENJA ZA ZAVRŠETAK!

Rezultati i nagrade

Rezultati će biti na www.bilogravel.bike. Tri prvoplasirane natjecateljice i natjecatelja svih kategorija dobivaju medalje i nagrade sponzora.

Opći propisi

Primjenjuje se pravilnik HBS-a i UCI-a kao i opća pravila UCI-a. Vozači preuzimanjem startnog broja prihvaćaju pravila i propozicije i voze na vlastitu odgovornost, s ispravnim biciklom i obaveznom zaštitnom biciklističkom kacigom. Organizator ne snosi odgovornost za eventualne štete koju vozači učine na vlastitoj ili tuđoj opremi te trećim osobama.

Mjerenje vremena

Zbog sigurnosti, svaki natjecatelj obavezan je postaviti startni broj koji će preuzeti prilikom registracije, prema uputama na pozadini broja. Startni broj ima čip za mjerenje vremena te ga nije potrebno vraćati nakon izazova. Mjerenje vremena i obradu rezultata u realnom vremenu radi naš timing partner, racebase.pro.

E-bike propisi

e-bike smije biti otključan, ali mora biti pogonjen na pedale.

Žalbe

Žalbe za događaje tijekom izazova vozač predaje glavnom sucu u pisanom obliku najkasnije do 10 minuta nakon završetka, uz polog od 40 EUR. Žalbe na rezultate vozač predaje glavnom sucu u pisanom obliku najkasnije do 10 minuta nakon objave istih, uz polog od 40 EUR.

GPX staza

www.bpmtravel.eu/dagravel

Najbliža bolnica

Opća bolnica Pakrac - Bolnička ul. 74, 34550, Pakrac, 034 254 444

Organizatori

Udruga B.P.M. / Bike2You / bpm travel
office@bpmtravel.eu
+385955989830 Senad Begić
+385914447010 Igor Prka
www.bpmtravel.eu/bilogravelchallengeseries

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene raspisa utrke.