Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
15/09/2024 | Diksmuide, Belgium 24° In Flanders Fields Marathon

please use deepl or googletranslate to translate this text

De vzw IFFmarathon organiseert op zondag 15 september 2024 de vierentwintigste "In Flanders Fields-marathon" in de Westhoek. Een marathon door de beschermde IJzervallei.
Dit is de enige OFFICIELE (en dus opgemeten) marathon in de Westhoek !
De start, 10u00, wordt gegeven op de markt van Diksmuide.

(er is voor het eerst ook een officiële HALVE MARATHON met start en aankomst in Ieper, maar daarover later meer info, je kan wel al inschrijven)

Parcours

Langs het "Zijdeling" lopen we naar Tervate en langs de Kleiputten van Stuivekenskerke en Dodengang komen we terug in Diksmuide om via de IJzer en de Ieperlee naar Ieper te lopen Een historisch traject, dat mits enig puzzelwerk voldoet aan de officieel vereiste afstand, nl. 42km195. 

Op het slagveld van W.O.1 (of W.W.1) zullen diverse nationaliteiten in een sportief duel strijden voor de overwinning. Voor velen wordt het een lang, heel eenzaam, doch vredelievend gevecht tegen de afstand en de vermoeidheid! Zij aan zij, strijden voor de overwinning, lopen voor een ereplaats of voor verbetering van het persoonlijk record. Elkaar bekampen tot de laatste snik, om na de aankomst de concurrenten (cum-currens= samenlopend) geluk te wensen en te bedanken voor de steun of sportieve strijd.

Toen was overwinnen belangrijker dan overleven.
Nu wordt deelnemen belangrijker dan overwinnen.

Een wedstrijd met een vredesgedachte, in een streek vol wrede herinneringen! Omdat de fouten uit het verleden een les kunnen zijn voor heden en toekomst moeten we de herinnering aan zoveel zinloos geweld en gruwel helpen in standhouden! Laat ons daarom van deze marathon iets moois maken. Met UW deelname steunt u ook een goed doel. Bij de vorige marathons werd o.a.reeds "Artsen zonder grenzen", het "kinderkankerfonds", Blauwe veters, de Kim Phuc Foundation, enz gesteund.

Misschien heeft u al gemerkt dat de inhoud van deze pagina zelden gewijzigd wordt. Dat klopt, ons doel blijft steeds hetzelfde.

André Mingneau
race-director