Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.

Zaterdag 8 juli 2023 vindt de vijfde editie van de Ronde van Bredevoort plaats. Tijdens onze laatste editie in 2022 pakte Patrick Somsen de winst in de wedstrijdklasse. Bas Stortelers won de recreantenklasse A bij de mannen en Nick Scholten de recreantenklasse B. Iris te Paske won bij de vrouwen. Volg jij hen op in de wielerronde van de Achterhoek? Of doe jij mee voor de gezelligheid of kom jij de renners aanmoedigen?

Het centrum van het vestigingsstadje Bredevoort is het decor van het evenement. De start van de wielerronde vindt plaats op ’t Zand. Vanaf daar fietsen de renners via de Kruittorenstraat naar de Pastoorsdijk. De renners gaan linksom via de Ooievaarsdijk, Bolwerkweg en Landstraat het centrum van Bredevoort weer in. Bij eetcafé de Zwaan slaan de renners weer linksaf de Prinsenstraat in richting start-finish gebied en horeca rond ’t Zand. Onderweg kunnen de fietsers en het publiek genieten van een aantal prachtige pareltjes van Bredevoort, zoals de gracht en het kanon.


Inschrijven als recreant

De Ronde van Bredevoort is exact 1.7 kilometer. Het zwaartepunt van het parcours ligt op de Ooievaarsdijk, waar klinkers het de renners lastig maken en waar de verschillen gemaakt kunnen worden.
Naast de wielerronde vinden er diverse activiteiten plaats in Bredevoort. De activiteiten zijn voor jong en oud. Meer informatie hierover volgt.

 

16:30  GUV. Bourgondiër klasse
Korte wedstrijd voor iedereen die van fietsen houdt ..

17:30 uur Restaurant De Schoppe Recreantenrace B (30 minuten en één ronde)
Als richtlijn voor de recreantenrace B kan de snelheid van <33 km/h worden aangehouden.

18.30 uur Restaurant De Schoppe Recreantenrace A (30 minuten en één ronde)
Als richtlijn voor de recreantenrace A kan de snelheid van >33 km/h worden aangehouden.

19.30 uur  Wedstrijdklasse (Junioren /Amateurs) inschrijven via KNWU
De wedstrijd heeft een afstand van 61km