Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.

 

Hiking i Nationalpark Mols Bjerge med mindfulness guide
Lørdag d. 26. aug. – søndag d. 27. aug. 2017

Generelt
Tag med på vores guidede vandretur i Mols Bjerge og oplev en af Danmarks Nationalparker.
På dette guidede vandreophold i Nationalpark Mols Bjerge vil den stedkendte og lokale guide, Elsebeth Sørensen, føre dig kærligt gennem lørdagens program. Du vil blive guidet gennem Mols Bjerges flotte og helt unikke natur med masser af mindfulness øvelser, udfordret på den ca. 20 kilometer lange vandring i det smukke, kuperede terræn, få masser af informationer om Mols Bjerge og opleve det sjove fællesskab med de øvrige deltagere.
Søndag vandrer vi ca. 10 km. og afprøver de mindfulness øvelser, der blev introduceret om lørdagen. I vil denne dag blive guidet gennem dagens program af en proceskonsulent fra Ebeltoft Outdoor Aps.

Mols Bjerge
Mols Bjerge ligger i en af Danmarks smukke Nationalparker og er kendt for sit kystnære bakkelandskab skabt af den seneste istid. Den særprægede vilde natur i Mols Bjerges kuperede terræn rummer fredede kyststrækninger, klinter, strandenge, søer, skove, de særlige høje og åbne vidder.

Program
Vi mødes lørdag kl. 10.00 ved Øvre Strandkær Besøgscenter (nær Mols Laboratoriet) og slutter dagen ved Sølystgård Camping på Helgenæs ca. kl. 17.00, hvor vi overnatter i 2 store telte lige ved havet. Her spiser vi aftensmad i fælleskab med fokus på lokale råvarer.

Søndagen starter med fælles morgenmad kl.07.00. Dagens vandring starter kl. 09.00 og slutter ca. kl. 14.00 ved Øvre Strandkær, hvor vi tager afsked med hinanden.
Der er mulighed for parkering fra lørdag til søndag ved Øvre Strandkær.
Vandreturen med fokus på afstresning
Det overordnede koncept for denne tur er hiking med tid til ro og fordybelse. Der vil blive rig mulighed for at opleve det tavse nærvær med naturen og I vil i løbet af weekenden opleve både horisonten, himmelen, havet, skoven og de vidunderligt bølgende bakker og høje, der ligger lige for fødderne af jer. I vil opleve hvordan alle sanserne stimuleres af naturens lyde, dufte og smukke farver.

Vi vandrer i et meget varieret terræn i ”bjergene” og kommer igennem både skov, marker og prægtige områder med udsigt til havet. Vi kommer helt tæt på vandet langs de smukke kyster, hvor du vil blive udfordret i det krævende sand. Turen går bl.a. op på Tre Høje og Agri Bavnehøj med fantastisk panoramaudsigt over det meste af Aarhusbugten. Vi bestiger Mærsk MC Møllers mindesten på Skovbjerg, kommer forbi Tremosegård, Skovbjerg, bavnehøjene, stendysser og meget mere.

Fokus på turen er tid til at nyde naturen på vandringen – og mærke dig selv! Der vil blive rig mulighed for at kigge ud og op, trække vejret dybt og mærke hvordan energien i kroppen fornyes! I vil blive guidet til at være mere opmærksomme og nærværende i nuet og derved få oplevelsen af mere ro og energi.
Der bliver desuden masser af tid til ”lejrliv” og bålhygge i forbindelse med aftensmaden og overnatning.

Mols Bjerge er kuperet terræn med forholdsvis mange højdemeter. Deltagerne bør derfor være i nogenlunde form og vant til at vandre. Svage knæ vil få det svært i dette terræn!
Vi vandrer ca. 20 kilometer lørdag og ca. 10 kilometer søndag. I bliver introduceret til selve ruten, når vi mødes ved Øvre Strandkær lørdag morgen.
Guiden
Elsebeth Sørensen er lokal og har vandret i Mols Bjerge gennem mange år. Hun er desuden guide på mange vandreture til Camino’en i det Nordlige Spanien og driver firmaet Profilsund.dk. Se mere på www.profilsund.dk
Elsebeth har gennemgået Nationalparkens Serviceuddannelse og lært hvordan man er den perfekte Nationalparkvært. Hun er desuden instruktør i Mindfulness.
Hun er lokal ekspert i Nationalparken og dens geologi, natur og kulturhistorie og har gennem flere år guidet vandregrupper kombineret med storytelling og mindfulness.

”Der er ikke noget sted i verden, jeg hellere ville vise frem. Nationalparkens istidslandskab er magisk, og naturen er både sjælden og smuk. Det bliver da ikke mere eksotisk end her”! – fortæller Elsebeth selv.
Med hendes nærværende og smilende personlighed bliver det til meget mere end blot en vandretur. Hun kan bl.a. godt lide at kombinere sine vandreture med små smagsprøver undervejs af lokalt producerede fødevarer i høj kvalitet. Se mere på www.molbordet.dk
Pris
850 kr. pr. person ekskl. drikkelse. Det vil være muligt at påfylde vandflasker undervejs og at købe øl, vand og vin via Ebeltoft Outdoor ApS – eller du er velkommen til selv at medbringe drikkelse til turen.

Inkluderet i prisen:
Guide lørdag/procesleder søndag
Overnatning i 20 personers telte på Sølystgård Camping på Helgenæs.
Frokost og aftensmad lørdag
Morgenmad og frokost søndag
Rutekort

Tilmeld dig turen her under:

my.raceresult