Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
2023-06-17-2023-06-25 | Horsens, Denmark Horsens BackYard Ultra 2023

Velkommen til Horsens BackYard Ultra (HBU)

Tilmeldingen lukker 3/6-23 kl.21:53

Lørdag d. 17. juni 2023, byder vi velkommen til endnu en forrygende løbeweekend med Horsens BackYard Ultra. Dette er anden gang at løbet skal afholdes.

  

Løbet skydes i gang lørdag d. 17. juni kl. 10:00, fra løbets base ved Horsens Firmaidræt og Horsens All Runners klublokale på Hattingvej 14 i Horsens. Hvornår det ender er helt op til deltagerne!

 

Et Backyard Ultra er et last-man-standing-løb, hvor 6,7 km skal gennemløbes inden for en time, hvorefter næste runde startes næste hele time osv. Når man ikke i mål inden for en time er man ude. Løbet fortsætter til der kun er en løber tilbage der gennemfører en runde. Det er en ekstrem men samtidig social og afslappet løbsform, der giver alle løbere uanset niveau mulighed for at teste egne grænser af. Hvor lang tid du vil bruge på hver runde, bestemmer du selv. Bruger du f.eks. 50 minutter til at løbe runden har du 10 minutter til at ”slappe af”, spise, fylde depoterne op og så stå klar igen når klokken slår hel. 

 

Ruten i Horsens er meget taknemmelig, og god selv for nybegyndere på denne løbsform. Der er meget få stigninger, og langt det meste af løbet foregår på brede grusstier uden anden trafik end andre løbere, gående og så lige et rådyr eller to når mørket falder på. Så der er virkelig mulighed for at holde sig løbende i lang tid. 

 

Så har du lyst til at udfordre dig selv i at løbe langt og længe, og samtidigt hygge dig med andre løbere, skynd dig at melde dig til. 😊

 

Foreløbig tidsplan:

Lørdag 17. juni:
07:00: Vi åbner for check in med mulighed for opsætning af camp
09:45: Race briefing
10:00: Løbets første runde starter. Herefter startes ny runde for hver time. Husk at stå i startboksen inden klokken ringer ellers er du ude.

 

Søndag 18. juni:
Løbet starter en ny runde hver time så længe der er løbere.

 

Mandag 19. juni:
Løbet starter en ny runde hver time så længe der er løbere.

 

Området, ruten og faciliteterne:

Ruten går igennem det der med tiden vil blive Danmarks største folkeskov, hvor der i alt i den nærmeste fremtid skal plantes 190.000 træer. Ruten starter på en lille ”perle” i Horsens, den gamle ”landingsbane”. Herefter går turen igennem den helt nyanlagte folkeskov, og videre igennem en lidt ældre anlagt del af folkeskoven. Vi runder en smuk, 5000 år gammel gravhøj og følger så skovkanten før vi igen er hjemme i målet, hvor der er tid til at få lidt energi indenbords, få pulsen ned og gøre klar til næste runde.

 

Der er toiletter tilgængelige i Firmaidræts og Horsens All Runners lokaler, og når man er færdig, er der også mulighed for et varmt bad. Der bliver også kræset for eventuelle hjælpere og supportere, med mulighed for hygge både udenfor og indendørs. Løberne må dog kun sidde indenfor når de er udgået. Det skal jo ikke være for mageligt. 😊 

 

Forplejning:

Undervejs i løbet vil der være forskellige former for mad, f.eks. boller med pålæg, varm suppe osv. Der vil tættere på løbet komme en madplan. Der er endvidere adgang til drikkevand, hvor man kan fylde egne flasker op. 

 

Hvad man ellers har brug for af energidrik, og anden føde er noget man som løber selv medbringer. Men mon ikke der også vil være lidt overraskelser i depoter I kan benytte jer af. 😊 

 

Pris for deltagelse:

600 kr. plus 10.kr i gebyr.

Prisen inkluderer plads i et forplejningstelt/-pavillon (ikke beregnet til overnatning, men til det basale udstyr – husk; medbring selv stol), adgang til toilet, forplejning under løbet i form af mad hver 2. time og et basic depot med energiprodukter. Herudover er der buff og medalje til alle løbere.

 

Deltagergebyret refunderes ikke, men du kan overdrage din plads til en anden løber.

Hvis løbet aflyses fra arrangør side udbetales 75% af deltagergebyret, ekskl. onlinegebyret.

 

Om arrangørerne:

Peter: Ultraløber med en del ultraløb i bagagen inkl. 6 x backyards med 25 timer som længste løb.

 

Louise: Peters kone og utrættelig supporter der har været supporter til næsten lige så mange ultraløb. Sammen arrangerer de også cannonballs.

 

Thomas: Indehaver af Traillife.dk, med ufatteligt mange løb i bagagen, især trailløb og medarrangør til mange maratons.

 

I maj 2022 afholdte de deres første BackYard.