Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
2024-05-11 | Nyborg, Denmark Nyborg Slotsløb - En KANON oplevelse i Danmarks Riges HJERTE

Dagen hvor Danmark skal forberede sig på et brag af en løbefest. Den gamle kongeby Nyborg skal gøres kampklar til en eksklusiv løbeoplevelse hvor beværtningen bliver i top, og kilometerne ligeså, når Nyborg Slots voldgrave og bastioner skal forceres under de nyudsprungne bøgetræer der omkranser søerne.

Nyborg Slotsløb bliver ikke "bare" et løb, men en oplevelse ud over det sædvanlige. En oplevelse hvor alle sanser får frit spil, hvor hygge og samvær er i højsædet og hvor man får prøvet sine grænser af.
Idégrundlaget for denne begivenhed er at forsøge at samle By-Konge-Folk, forstået på den måde at det ikke kun skal være et motionsløb, men mere en oplevelse hvor man samler byen med mange af dens lokale specialiteter, den fantastiske natur der omkranser byen, og specielt volden hvor det hele vil foregå, sammen med den helt unikke historie byen rummer.

Der arbejdes fortsat med små "overraskelser" på dagen, men det bliver der først løftet sløret for når vi nærmer os dagen.

Hvem bliver konge, og hvem bliver dronning, 1. Mand og kvinde på hver distance bliver kåret med kronen på hovedet, så skynd dig at melde dig til hvis du vil kæmpe om titlen i dette års udgave af Slotsløbet i Nyborg 2024.

Tilmelding:
Tilmelding foregår her på siden og prisen fremgår alt efter distance.
Man kan tilmelde sig til oplyste pris indtil 1 måned før løbet hvis man vil sikre sig en medalje.

 

Parkering og omklædning:
Parkering foregår på Eksercerpladsen på hjørnet af Lindealléen og Vestergade med indkørsel lige ved Nyborg Landport.
Derfra er der ca. 100 meter til Landporten hvor der er mulighed for omklædning og bad, og derfra kan man gå til vandtårnet (ca 300 meter), som udgør start- og målområde.

 

Startsted og starttid:

Starttiderne fremgår af distancerne, men kom gerne i god tid så der er mulighed for alt det praktiske. Gerne 30 min før. 

Forplejning:
Som udgangspunkt vil der kun være et depot på ruten nemlig hoveddepotet ved vandtårnet, start og mål.
Her vil der være masser af lækkerier med vand, sodavand, saft, sødt, surt, salt, og masser af godter.
Der vil blive opsat endnu et depot, (dog kun med vand), ca. halvvejs som man krydser 2 gange på ruten.

Hvis du løber ultraruten er en rygsæk med energi og væske at foretrække i tilfælde af varmt vejr og man fylder bare op fra depotet.


Tidtagning og rutebeskrivelse:
Der løbes med chip i startnummer og dette skal derfor løbes med synligt og må ikke bøjes eller beskadiges. RaceResult er tidtagere denne dag, og vi er klar til at tage imod Jer når i rammer målportalen i mål med jeres flotte resultat.

Ruterne starter ved vandtårnet på Dronningens Bastion
Ultraruten er 56 km fordelt på 8 omgange af 7 km med ca 100 højdemeter pr omgang.
Børneløbet følger samme rute, dog "kun" de første 2 km
For halvmarathon og Marathon starter det hele med en lille prolog omkring ammunitionsgraven på ca 100 meter, den skal løbes 1 gang for halvmarathon, og 2 omgange for marathon, herfra er det henholdsvis 3 og 6 omgange på en 7 km rundstrækning med ca 100 højdemeter pr omgang. Det er også denne rute rundeløberne følger.

Ruterne består af grusstier, singletrails, trapper, brosten og et minimum af asfalt. Der løbes på offentlig vej enkelte steder som ikke er afspærret, og man løber derfor efter færdselsloven. Ligeledes på stierne løber man så andet færdsel også kan passere og bruge området. Man løber på eget ansvar.

Når målstregen krydses, selvfølgelig på rutens højeste punkt, venter der en helt unik medalje og et glas af den fineste Kongebryg.
OBS: Vi løber en del på fredede områder og det har taget virkelig lang tid at få ekstraordinær godkendelse til denne rute, derfor er der 2 regler som minimum skal overholdes: man skal holde sig inden for stierne, og så skal bortskaffelse af affald foregå i de opstillede skraldespande, undgår man dette, medfører det desværre diskvalifikation.
(Ruterne kan ses på vedlagte rutekort under fanen billeder på løbets facebookside)


Diplom og medalje:
Der vil være diplom og medalje til alle forhåndstilmeldte løbere der gennemfører løbet.
Udover medalje og diplom, vil der efter målgang bliver tilbudt en smagsprøve på Nyborgs Kongebryg fra Ørbæk bryggeri, samt lækkerier fra depotet. Der er også gemt en lille goodiebag til efter løbet, men den må man altså gennemfører løbet for at få fat på.

Øvrigt:
Vi løber efter de officielle klub100Marathon regler på dagen, og opfylder selvfølgelig de krav der måtte stilles.

 

Force majeure:
Ved aflysning af løbet pga. force majeure kan Nyborg Trail Runners tilbageholde den andel af det betalte deltagergebyr, der dækker faktisk afholdte udgifter.

 

Yderligere informationer kan ses eller besvares på løbets facebookside: 
https://www.facebook.com/Nyborg-Slotsl%C3%B8b-373227809863937/?ref=bookmarks

Vi glæder os helt vildt til at se Jer alle og vise Jer den helt specielle idyl der præger Nyborg By.

Vi håber at se mange glade og tilsidst trætte ansigter den dag...

 

På vegne af hele holdet bag Nyborg Slotsløb

//Mathias Møller