Select your language:
 
Select your language
Imprint
Data Privacy
Terms of Use
Contact
If you have questions about an event, please contact the organizer or race timer. race result has no information about the event.
2017-09-02 | Hedehusene, Denmark Mountain EvolutionRace 2017

Mountain EvolutionRace er årets MAIN EVENT.

Det afholdes på Hedelands unikke location omkring skibakken og amfiteatret, ikke langt fra Roskilde/Hedehusene .

Der vil være 2 distancer:6 og 12 km. 12 km er kval til EM 2018.

Sværhedsgraden på disciplinerne er tilsvarende mere krævende på den lange rute. Området er særdeles kuperet, og du vil opleve krævende discipliner i mange afskygninger. Uanset længden på ruten, så vil du få en uforglemmelig dag.

Deltagere på 6 km vil opleve en særdeles kuperet rute, og minimum 15 forhindringer, som skal forceres.

På længere ruter venter der endnu flere bjerge, og endnu tungere discipliner, samt lidt mere koldt vand.

Uanset længden på ruten, så vil du få en uforglemmelig dag.

 

EvolutionRace er en blanding af de klassiske militære forhindringsbaner, et langt terrænløb og en stærkmandskonkurrence. Derfor stilles der krav til både styrke, udholdenhed, koordination, teknik og mod.

Den menneskelige krop udfordres på alle tænkelige måder, i et univers hvor hverken den store stærke, eller den lille udholdende atlet kan favoriseres.

 

Vær opmærksom på, at du ved at vælge en af de lange ruter også tilvælger et par ekstra ture i det kolde gys. 200 meter vand skal forceres. Der udleveres svømmevest, så hvis du ikke kan svømme kan du alligevel kæmpe dig igennem!

 

6 km ruten er for dem, som vil prøve kræfter med discipliner og forhindringer, som de fleste kan knokle sig igennem, hvis du er nogenlunde fit.

 

Vi kalder forhindringerne for discipliner, fordi det ikke blot er elementer som du hurtigt kommer over eller under. Det er udfordringer som vil stoppe dig, bryde dit løbeflow, og teste din evne som predator.

 

På 6 km ruten vil du også skulle kæmpe dig igennem ét vandløb. Der vil være reb at tage fat i, og alle skal have svømmevest på, så det er ikke et krav at du kan svømme. Men det er et krav til dig at du er klar på at kæmpe og udfordre dig selv.

 

Alle der løber de lange ruter får et armbånd på fra starten af. Hvis du fejler en disciplin, får du klippet armbåndet, og du skal gennem 20 burpees for at få lov til at fortsætte. Du har ubegrænsede forsøg - men der er en tidsgrænse for dit samlede løb!

 

Alle der gennemfører vil få en medalje, uanset om armbåndet er på når du kommer i mål. Så længe du har gennemført hele ruten.

 

Jo før du er tilmeldt - jo før starter du. De 60 første løbere vil dog repræsentere vores Elite Heat, som du skal søge om at komme med i. Til thomas@evolutionrace.dk

 

Adresse

Maglehøjgårdsvej 6

2640 Hedehusene

 

Parkering

Der er masser af parkeringspladser 300 meter fra START.

 

Transport

Hvis du vælger offentlig transport, så skal du tage til Hedehusene St.

Herfra vil der være en ekstraordinær minibus på dagen, som kører direkte til START området, og retur i løbet af dagen. Det koster 35 kr. hver vej, og skal forudbestilles senest 30 dage før eventen.

Vi anbefaler at du laver en tråd på vores Facebook side EvolutionRace, hvor du søger/tilbyder fælles kørsel til eventen.

 

Forplejning

Det vil være muligt at købe mad på dagen. Mere info tilgår...

 

Bad og omklædning

Er ikke muligt.

 

Regler ift. armbånd - Elite Predator vs Predator!

Hvis man ikke har armbånd på, når man kommer i mål, så tillægges der 3 timer til ens tid. Dermed kommer alle uden armbånd automatisk ned i bunden af resultatlisten.

Det er ok at vælge at hjælpe hinanden gennem forhindringerne. Det kræver blot at du IKKE har et armbånd på, og at du ikke starter blandt de første 60 deltagere, eller at du afleverer dit armbånd første gang du får hjælp.

 

Det er helt legalt at give en hånd til en buddy, når man fx skal over høje elementer - dog med ovenstående in mente. Får man en hånd/hestesko og kommer gennem forhindringen, så skal man ikke lave de 20 burpees.

 

Man kan vælge slet ikke at tage armbånd på fra starten af, hvis man ønsker at være nogle stykker der hjælper hinanden igennem banen.

 

Regler til Mountain EvolutionRace

Hvis du hjælper nogen eller bliver hjulpet af nogen gennem forhindringer, så mister du dit armbånd.

Man viger fra bagfrakommende (ikke når man er i gang med en disciplin).

Gennemføres en disciplin ikke, er der en burpee straf på stk. som afregnes øjeblikkelig, og deltageren tæller selv højt.

Det er et offentligt område. Smid derfor ikke skrald. Drikkedunke sættes ved start området, så de ikker er på hele ruten.

Man skal give alle discipliner et hæderligt forsøg!

Man må ikke gå tilbage en disciplin. Disciplinerne skal klares i den rigtige rækkefølge.

Dommeres ord er altid lov.

 

Ansvar

Deltagere i løbet skal være opmærksomme på, at løbet foregår på eget ansvar, og at man gennem løbsarrangørerne ikke er dækket af nogen forsikring. Der er f.eks. en risiko ved at klatre 5 meter op i et tov. Er man ikke sikker på, at man kan klare opgaven sikkerhedsmæssigt forsvarligt, bør man springe disciplinen over. Vi arbejder altså uden sikkerhedsliner og tykke madrasser. Der vil dog være samaritter til stede på pladsen, og alle forhindringer vil være forsvarligt bygget og testet.

 

VÆR SÆRLIG OPMÆRKSOM PÅ: Alle der kæmper sig gennem et EvolutionRace er en PREDATOR.

Det bliver en sej kamp, hvor du skal finde alle dine ressourcer frem. Men medaljen og stoltheden venter på den anden side!

 

Tshirt for mænd og tank top for kvinder

Kan bestilles sammen med tilmeldingen for 160 kr.

Det er lækker træningskvalitet med tekst foran og bag på

 

Pris

Early bird: indtil 4/3-2017:    425kr.

5/3-5/8:                                     475 kr.                    

6/8 - 2/9:                                  550 kr.

 

OBS: Der kan max tilmeldes 350 deltagere.

 

Forventet tidsplan for dagen

Registrering åbner kl. 08.30

Der er løbende registrering.

De første 60 løbere skal registrere sig inden kl. 09.15

 

09.30: Briefing

10.00: Elite Heat løber afsted

13.00: Sidste løber afsted

16.00: Sidste løber er i mål

 

Præmieoverrækkelse forventes kl. 12.30

 

Hold

Hold kan både være "rene" eller "mixede". Holdets tid er gennemsnittet af de 3 hurtigste.

For at deltage som et hold, skal I minimum stille 3 deltagere. Der er ingen øvre grænse for hvor mange der kan være på et hold.

Deltager du på et hold - så er du automatisk også med i den individuelle konkurrence.

Skriv en mail til thomas@evolutionrace.dk - hvem I er på holdet, hvis du ikke får det gjort under tilmeldingen.

Det er gratis at være en del af et hold.